εκδηλωσεις

Σύναξη των πρεσβυτερών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (3 Ιανουαρίου 2018)

03
January

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, εορταστική σύναξη των πρεσβυτερών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μετά των οικογενειών τους, στην αίθουσα «Ευαγγελισμός I» της Εκκλησίας.

Η σύναξη διοργανώθηκε μετά από επιθυμία αριθμού πρεσβυτερών και σε συνεννόηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο. Τη σύναξη φιλοξένησε η εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλουριώτισσα με την παράθεση δείπνου και την προσφορά αναμνηστικών δώρων στις πρεσβυτέρες. Σκοπός της σύναξης, όπως και των προηγούμενων τριών παρόμοιων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2016 και το 2017, ήταν η συναστροφή και η επικοινωνία των πρεσβυτερών μεταξύ τους και με τον Θεοφιλέστατο αλλά και όλων των μελών των ιερατικών οικογενειών μεταξύ τους. Στη σύναξη παρευρέθηκαν 28 ιερατικές οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε το μήνυμα του αγγελικού ύμνου «Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκά β' 14) και το συσχέτισε με το μήνυμα της ευχής του Μεγάλου Βασιλείου «Την σην ειρήνην και την σην αγάπην χάρισαι ημίν». Στη συνέχεια ευλόγησε τη βασιλόπιττα και με την ευκαιρία του νέου έτους επιδαψίλευσε τις πατρικές του ευχές προς όλους τους παρευρισκόμενους. Εκ μέρους των ιερατικών οικογενειών ο π. Παναγιώτης Πίπης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και την εκκλησιαστική επιτροπή της φιλοξενούσας ενορίας για την πρόσκληση και διοργάνωση της σύναξης.